• 0312 235 7701

  • Mutlukent Mah. Angora Bulv. 2015. Cad. No:4/11 Beysukent/Ankara

Ortodonti ile Hayata Gülümse


 

Ortodontik tedavilerde yaş kısıtlaması var mı? Erişkinler için estetik çözümler nelerdir? Estetik braketlerin avantajları nelerdir?Şeffaf plaklarla ortodonti yani görünmez ortodonti nedir? 6 ayda gülüş tedavileri nedir? İçten tel tedavisi nedir? sorularını Dr.Berk Özoğul sizin için yanıtlıyor.1

 

Klasik ortodontik tedavilerde braketler dişlerin ön yüzeylerine uygulanmaktadır.Yetişkinler için bu durum bazen rahatsızlık yaratmakta,bu yaştan sonra tellerle mi gezeceğim gibi düşünceler yaygın olarak dile getirilmektedir. İşte hem erişkinlerden gelen bu ilgi artışı hem de biyolojik açıdan yaşın ortodontik diş hareketlerinde kısıtlayıcı bir etken olmadığının ortodontistlerce benimsenmesi,40’lı hatta 60’lı yaşlarda bile ortodontik tedavi olan bireyleri yaygın olarak aramızda görmemizi sağlamaktadır.

 

Günümüzde erişkinlere sunulan estetik ortodonti yelpazesi kapsamında; estetik braketler ve porselen teller;görünmez ortodonti olarak adlandırılan şeffaf plaklarla ortodonti ya da tellerin tamamen dişlerin iç yüzeylerinden uygulandığı lingual tedavileri yer almaktadır.

 

Estetik braketler ve teller, konuşma mesafesinden dahi zor görülebilen,kendini kamufle edebilen tel özeliğindedir.Çocuklarda yaygın olarak gördüğümüz metal braketlerle elde edilebilen tatminkar sonuçlara estetik braketlerle de ulaşılabilinmektedir.Bu noktada günümüzde 6 ay gülüşü olarak adlandırılan tedavilere de değinmek isterim.Bu tip kısa süreli tedaviler; alt ve üst çene ön bölgede üst üste binen dişleri sıralamakla yetinmektedir.6 ay gülüş tedavileri derin kapanış,açık kapanış ya da çapraz kapanış gibi dişsel bozuklukların tedavisi için uygun değildir.

 

Şeffaf plaklarla ortodontik tedavide ise diş yüzeylerine herhangi bir braket yada tel dahi uygulanmadan; dişlerin neredeyse görünmeyen bir seri şeffaf plakla tedavi edilmesidir. Bu plaklar ortodonti uzmanı tarafından kişiye uygun şekilde planlanır ve ürettirilirler.İki haftada bir değiştirilerek dişler istenilen yönde hareket ettirilir ve daha güzel bir gülüş için düzgün sıralanmaları sağlanır ancak bu sistem her ortodontik bozukluk için uygun değildir.

 

Uzun süren ortodontik tedaviler ve erişkinlerin telli görünmek istememeleri,Dentist-clipart-41
tellerin hiç görünmeyeni var mıdır? sorusunu akla getirmektedir. Bu noktada lingual ortodontik tedaviler bu soruya adeta sihirli bir değnekle dokunmuşçasına yanıt vermektedir.Ortodontide dişlerin dil tarafındaki yüzeylerine uygulanan braket ve teller ile yapılan ve kusursuz estetik sağlayan tedavilere lingual ortodontik tedavi denilmektedir
. Ortodontik tedavi ile dişlerinin düzelmesini isteyen ancak görüntüsünden rahatsız olan hastalar için lingual
ortodontik tedavi başarılı bir çözüm olmakta ve erişkin ortodontisindeki estetik yaklaşımlarda öncü rol oynamaktadır.

 

Şimdi hayata gülümsemenin tam zamanı…

Herkese sağlıklı gülüşler dilerim.

 

 






Call Now Button0312 235 7701